Prihláste sa do vernostného programu a využite zľavu 2€ na Váš prvý nákup ešte dnes! Viac tu.

Nákupný košík

V košíku nemáte žiadny tovar.

Mýty a fakty

alebo všetko, čo si myslíte o Pangamine nemusí byť pravda.

Tu nájdete odpovede na otázky, na ktoré sa pýtate najčastejšie. Napadla Vás otázka, ktorá tu chýba? Napíšte nám.

Mýty

Pangamín je len názov?

Pred niekoľkými desiatkami rokov bola z pivovarských kvasníc izolovaná nová látka, ktorá bola vtedy na základe svojich vlastností zaradená do skupiny vitamínov B (vitamín B15) s pomenovaním kyselina pangamová . Práve po nej dostal svoje meno Pangamin K jej najbohatším prírodným zdrojom patria pivovarské kvasnice, hnedá ryža, tekvicové semená, otruby, sezamové semienka. Jej úloha v našom tele je stále predmetom štúdia. Predtým sa napríklad uvádzalo, že má priaznivé účinky pri zápale pečene, napomáha odolnosti voči stresu a ďalšie. Svojho času sa v USA vykonávali štúdie v súvislosti s hyperaktivitou u detí, ale na relevantné výsledky vedeckých poznatkov si musíme ešte počkať.

Po Pangamine sa priberá.

Pivovarské kvasnice, z ktorých sa Pangamin vyrába obsahujú množstvo látok vrátane bielkovín (cca 43%) a horkých látok pochádzajúcich z chmeľu. Tie môžu podporovať chuť do jedla. Zároveň podporujú trávenie a využiteľnosť prospešných látok z potravy. Pokušeniu z väčšej k chuti do jedla predídeme tým, že tablety užijeme počas jedla alebo tesne po ňom. Celkový jedálniček je potrebné upraviť podľa kondície nášho metabolizmu, energetického výdaja a nezabúdať na prospešnosť pravidelného pohybu a spánku. To platí pre všetkých, nielen pre užívateľov Pangaminu!

Pangamín a pivovarské kvasnice sú droždie.

Proces kvasenia je známy od pradávna. Už starí Babylončania a Egypťania pripravovali z odvaru obilia nápoj, ktorý nechali skvasiť a ktorý bol podobný dnešnému pivu. Podobne to bolo aj s predchodcom nášho chleba. Za jeho vznikom stáli opäť kvasnice. Je mnoho potravín, ktoré sme si obľúbili a bez ktorých si dnešný jedálniček nedokážeme predstaviť, ale nevedeli by sme ich vyrobiť bez kvasníc. Kvasiniek dnes poznáme celý rad rodov (druhov) a každý je určený na prípravu či výrobu niečoho iného.

Aj pekárske droždie sú kvasinky ALE: čerstvé droždie sú živé mikroorganizmy s krátkou trvanlivosťou, suché droždie sú mikroorganizmy v kľudovom stave s dlhou trvanlivosťou. Droždie sa používa najmä na pečenie koláčov, buchiet, pečiva… Dôležité je vedieť, že samotné droždie ako pokrm by sme mali používať bez predchádzajúcej tepelnej úpravy iba v obmedzenej miere, pretože kvasinky sa v zažívacom trakte veľmi rýchlo množia a popri plynatosti môžu poškodiť aj črevnú mikroflóru a tým oslabiť imunitný systém.

Pivovarské kvasnice v Pangamine sa oproti droždiu už nedokážu množiť a preto sú vhodným doplnkom nášho stravovania bez spomínaných nepríjemných vedľajších účinkov.

Pivovarské kvasnice nie sú pre vegánov, pretože sú živočíšneho pôvodu.

Kvasinky sú jednobunkové hubové mikroorganizmy. Netvoria plodnice, ale množia sa delením buniek, čo je pre nich charakteristické. Používajú sa na výrobu piva, vína, chleba ... Sú zdrojom bielkovín a mnohých biologicky cenných látok. Majú bohatý obsah dobre stráviteľných bielkovín (okolo 40%), minerálov, stopových prvkov a najmä komplexu vitamínov B, čo platí obzvlášť pre pivovarské kvasnice (zdroj sk.wikipedia.org). Kvasinky, pivovarské kvasnice teda môžu bez obáv konzumovať aj vegáni, pre ktorých sú prínosným zdrojom živín.

Cmúľavé vitamíny s obsahom sladidiel poškodzujú zubnú sklovinu.

Pri výrobe vitamínových cmúľacích tabliet nepoužívame cukor, ale predovšetkým XYLITOL nazývaný tiež „brezový cukor“, ktorý sa nachádza v prírode v mnohých druhoch ovocia a zeleniny vrátane bobúľ. Xylitol sa prirodzene vyskytuje aj v ľudskom tele. Je vhodný aj pre diabetikov a má asi o 40% menší kalorický obsah ako bežný cukor. Pretože neškodí zubom, je súčasťou mnohých žuvačiek a cukríkov. Prispieva k zachovaniu mineralizácie zubov, upravuje PH v ústnej dutine a môže byť dobrým pomocníkom pred zubným kazom.

Zaujímavosť : Sladidiel existuje celý rad, ale nie všetky sú k nášmu organizmu prívetivé. Je preto lepšie sa ich konzumácii vyhnúť alebo ju rozumne obmedziť. K najpoužívanejším sladidlám patrí Aspartam. V období vietnamského konfliktu Američania vyvíjali látku, ktorá by sa mohla rozptyľovať vzduchom a mala tlmiaci efekt na psychiku. Látka, ktorú vynašli však nemala dostatočne silný efekt na to, aby paralyzovala Severo-vietnamskú armádu, ale bola sladká, veľmi sladká a dostala názov Aspartam.

Pangamín (ne)vonia a je horký.

Pangamin má arómu po použitej surovine – sušených pivovarských kvasniciach, ktoré majú typickú chlebovo-kvasnicovú vôňu a svetlo hnedú farbu. Rovnako ako v iných prípadoch aj v tomto sa nájdu tí, pre ktorých má Pangamin príjemnú vôňu, iní jeho arómu budú vnímať opačne. Horká chuť Pangamínu pochádza z chmeľu, ktorý je jednou zo základných surovín pri výrobe piva. Chmeľové horčiny majú množstvo pozitívnych vlastností. Aby nás kvasnice na jazyku „netrápili“, vyrábame pre vás Pangamin vo forme tabliet a pre ešte jednoduchšie užívanie máme v ponuke Pangamin dražé, ktorý je určený predovšetkým pre deti.

Pivovarské kvasnice nadúvajú a môžu spôsobiť kvasinkovú infekciu.

Pivovarské kvasnice obsiahnuté v Pangamine sú sušené a inaktívne . To znamená, že sa nemôžu ďalej rozmnožovať a nemožno ich tak napríklad použiť ako kvások. To je dôležité, pretože aktívne kvasnice (napríklad pekárske droždie) sa vo vhodnom prostredí množia a vylučujú oxid uhličitý, ktorý nadúvanie spôsobuje. Tomu tak pri kvasniciach v Pangamine nie je. Preto nie sú príčinou kvasinkovej infekcie alebo jej priebeh nezhorší.

Pangamín je vhodné užívať len keď sa necítim dobre. Na dlhodobé užívanie nie je určený.

Pivovarské kvasnice – Pangamin je samozrejme vhodné užívať ako doplnok stravy pri rôznych problémoch, v rámci rekonvalescencie, pri veľkom fyzickom i duševnom výkone atď., čo sa dočítate vo voľne dostupných zdrojoch na internete. História ich konzumácie siaha stovky rokov späť a je len málo produktov, ktoré sa tešia obľube toľko rokov a sú stále v hľadáčiku ľudí. Niekomu z vás sa v tejto súvislosti možno vybaví med, ktorý sprevádza ľudstvo podobne dlho. Väčšina z Vás vie, že pivovarské kvasnice sú vedľajším produktom pri výrobe piva, ktoré sa vyrábajú z vody, jačmeňa a chmeľu a majú teda prirodzený pôvod. Nemajú negatívne vedľajšie účinky, nezaťažujú organizmus ani pri dlhodobom užívaní . Nejde o liečivo, u ktorého očakávame odozvu rádovo v desiatkach minút alebo hodín a ktorého užívanie je väčšinou časovo obmedzené, ale sú vhodné na pravidelnú a dlhodobú konzumáciu a určite si zaslúžia byť súčasťou pestrej stravy, na ktorú sa dnes tak často a správne poukazuje.

Keď pijem pivo, nemusím užívať vitamíny B, pretože ich tam je dosť.

Keď od niekoho budete počuť alebo sa dočítate, že pivo obsahuje vitamíny skupiny B, nemusíte sa s ním hádať. Je to pravda. Ale aby ich organizmus získal v dostatočnom množstve, museli by ste vypiť asi 3 litre piva denne – teda 6 politrov. To nie je práve málo a musíte vziať do úvahy, že alkohol je pre zdravý životný štýl problém a nemá cenu robiť, že nie je… Negativita alkoholu jednoznačne prevyšuje prínos vitamínov, minerálov (vápnik, fosfor, draslík, horčík), stopových prvkov (železo, meď) , zinok, mangán) a bielkovín s vysokým podielom esenciálnych aminokyselín obsiahnutých v pive. Pivovarské kvasnice, ktoré stoja za kvasným procesom pri jeho výrobe, do seba dokážu v priebehu tohto procesu vstrebať všetky spomínané mikroživiny, ktoré vo zvyškovom množstve zostávajú aj v pive. Obsah vitamínov B sa v pive navyše ešte zníži jeho pasterizáciou, pretože väčšina „béčok“ nemá rado vysoké teploty. Pangamin sa vyrába zo šetrne sušených pivovarských kvasníc, kedy odporúčaná denná dávka 12 tabliet u Pangaminu klasik, obsahuje napríklad toľko vitamínu B2, koľko je v 4 pollitroch piva, u kyseliny listovej by ste museli vypiť minimálne 3 pivá u vitamínu B12 potom dokonca 14 pív. Radšej je teda lepšie siahnuť po rokmi preverenom doplnku stravy, akým Pangamin je, než „béčka doháňať“ množstvom vypitého piva. Navyše ušetríte , pretože spomínaných 12 tabliet stojí v priemere len 0,17 €. Schválne, si skúste spočítať, koľko oproti pivu získate navyše užitočných živín v prirodzenej forme a ešte koľko ušetríte za rok…

 

Užívať doplnky stravy nemá zmysel.

Ako u všetkého aj v tomto prípade sa nájdu zástancovia aj odporcovia užívania doplnkov stravy.
Kvalitné doplnky stravy už dlho nie sú len mixom chemických zlúčenín sľubujúcim v jedinej zázračnej tablete dlhý a zdravý život. Ich výroba je sofistikovaná podobne ako pri liekoch s dôrazom na kvalitu a stále viac nachádza inšpiráciu v prírode, v prirodzených procesoch. V dnešnej uponáhľanej dobe (stres), vplyvom nesprávnych výživových návykov, pobytom v mestských aglomeráciách, sedavému zamestnaniu a celým radom ďalších faktorov, ktoré môžeme jednoducho zhrnúť do jedného slova – civilizačné, majú doplnky stravy jednoznačne zmysel.
Treba si uvedomiť aj skutočnosť, že vďaka našej polohe uprostred Európy chýba v našom jedálničku napríklad jód. V pôde je malé množstvo selénu, ktorý sa tak do potravinového reťazca dostáva v nedostatočnej miere. Vplyvom intenzívneho hospodárenia (hnojenie, chemické postreky…) sa do potravín dostávajú látky, ktoré naše telu rozhodne neprospievajú.
Doplnky stravy v rámci pestrého jedálnička zmysel teda určite majú. Vyberajte tie, ktoré obsahujú osvedčené prírodné látky, prírodné extrakty, vitamíny alebo minerály v biologicky aktívnej forme, ktorá zaistí ich využiteľnosť organizmom.
Dajte prednosť tým, ktoré používajú rastlinné farbivá, nemajú žiadne „Éčka“ alebo len nevyhnutné minimum, nepoužívajú konzervanty, stabilizátory a podobne...

 

Fakty

Pangamin je tradičná česká značka.

Pangamin začal písať svoju históriu v roku 1958 . Rozhodne teda môžeme hovoriť o tradícii, ktorá sa neustále rozvíja a dnes existuje už celý rad produktov na báze pivovarských kvasníc pod touto ochrannou známkou. Pangamín bez úhony na obľube prečkal dva režimy, niekoľko vlád i prezidentov a jeho existencia je rozložená do dvoch storočí a zhodou okolností aj do dvoch tisícročí. Veci sa menia, tradícia zostáva…

Kto iný sa tým všetkým môže pochváliť ako tradičný a obľúbený pamätník…?

Pri pravidelnom užívaní Pangaminu rastú svaly.

Pivovarské kvasnice a teda aj Pangamin obsahujú veľké množstvo bielkovín (cca 43%) podobným živočíšnym. Bielkoviny sú využité na tvorbu svalov, šliach, tkanív, orgánov, kože… Dôležité sú pri tvorbe enzýmov a podobne. Bielkoviny z pivovarských kvasníc obsahujú aj množstvo esenciálnych aminokyselín (tie, ktoré si telo nedokáže samo vytvoriť a musíme ich prijímať zo stravy), ktoré slúžia na zachovanie dôležitých telesných funkcií. Proteíny, ako sme si vysvetlil aj, sú jedným z hlavných makronutrientov v našej výžive a nemožno ich nahradiť. Telesné bielkoviny sú neustále degradované (podliehajú rozkladu) a znovu syntetizované (vytvárané) a ich priebežný vyvážený príjem je nevyhnutný. Pre športovcov vrátane kulturistov je dôležitým ukazovateľom biologická hodnota bielkovín. Všeobecne platí, že tá je u živočíšnych proteínov vyššia ako biologická hodnota rastlinných proteínov.

Nielen pre športovcov je teda dobrou správou, že v Pangamine obsiahnuté bielkoviny sú svojou štruktúrou podobné živočíšnym a napriek tomu ich do svojho jedálnička môžu zaradiť aj priaznivci vegetariánstva a vegánstva! Proteíny sú nevyhnutné pre získanie svalovej hmoty, ale nesmieme zabúdať, že popri adekvátnom príjme bielkovín, je nevyhnutné aj cvičenie, pohyb a pestrá strava.

Pangamín môžu užívať aj psy a mačky.

Pangamín môžu užívať aj psy a mačky. Áno, to môžu potvrdiť generácie chovateľov nielen psov a mačiek, ale napríklad aj holubári. Tí ho v podobe podrvených tabliet alebo prášku dávajú poštovým holubom pre lepší výkon a kondíciu. Pangamin všeobecne psom chutí a mnohí ho dávajú ako maškrtu . Mačky bývajú vyberavejšie a tým je možné tablety nadrviť do kŕmenia. Ideálne sú v tomto prípade Pangamin kulinárske pivovarské kvasnice v podobe rozpustných šupiniek, ktoré sa v kŕmnej dávke bez problémov rozpustia. Pre vyznávačov prirodzeného kŕmenia metódou BARF je Pangamin v podobe tabliet alebo šupiniek ideálnou voľbou. Bližšie k prírode to už nejde…

Pangamín odpudzuje kliešte.

Pri pravidelnom užívaní doplnkov stravy s vitamínmi B sa potom vylučuje nám nepostrehnuteľný odér, ktorý odpudzuje bodavý a savý hmyz, a teda aj kliešte. Pretože pivovarské kvasnice vitamíny skupiny B obsahujú, pôsobí tak aj Pangamin. Túto skúsenosti využívajú generácie chovateľov chlpatých kamarátov (psy, mačky, ale napríklad aj kone a pod.), ktorým sa kliešte zo srsti ťažko odstraňujú. Osvedčenú skúsenosť môže využiť každý, kto sa pohybuje v prírode a nemusí byť iba chovateľ. „Béčka“ jednoducho kliešťom nevonia. Zaujímavosť: Vojaci, ktorí sa pohybujú v tropických oblastiach, užívajú veľké dávky vitamínov B (vitamíny skupiny B sú rozpustné vo vode a prebytok vitamínov B sa teda vylúči močom) na odpudenie nepríjemného a mnohokrát aj nebezpečného hmyzu.

Pivovarské kvasnice sú na akné.

Pivovarské kvasnice používali už generácie našich predkov ako kozmetickú masku alebo sa pridávali do kúpeľa na hladkú, čistú a jemnú pleť. Mnoho pamätníkov si určite spomenie, ako im kvasnice v období dospievania pomohli v „boji“ proti akné. V tejto tradícii pokračuje Aknemin krém a Aknemin pleťová voda. Extrakty uhorky, tea tree oil, hlivy ustricovej a ďalších stoja za obľubou tohto kozmetického radu určeného nielen osobám s problematickou pleťou v období dospievania.

Je vhodný Pangamín pre deti?

Áno , Pangamin vhodný pre deti. Napríklad pri Pangamíne klasik je limitujúcim faktorom skutočnosť, že je v podobe tabliet a je tu určité riziko vdýchnutia tablety. Preto je na obale upozornenie, že je vhodný pre deti od 3 rokov. Oproti tomu sú Pangamin kulinárske pivovarské kvasnice vo forme rozpustných šupiniek vhodné už pre deti už od 1 roku.

Pangamín mohli predtým užívať aj celiáciu, dnes už nie. Prečo, zmenila sa receptúra?

Sušené pivovarské kvasnice obsahujú lepok, ktorý sa do kvasničných buniek prenáša z jačmeňa alebo inej obilniny použitej pri výrobe piva. Pretože odporúčaná denná dávka Pangamínu (12 tabliet po 0,45 g = 5,4 g/deň) obsahuje veľmi malé množstvo lepku (1,2 – 1,8 mg, ktoré vzhľadom na prírodný pôvod kvasníc môže kolísať), umožňovala legislatíva používať informáciu, že Pangamín je vhodný na stravovanie ľudí chorých na celiakiu. Pacienti s bezlepkovou diétou Pangamin užívali kvôli možnému vzniku deficitu niektorých živín (železo, zinok, vitamíny B12, D, kyselina listová – B9) pri tomto stravovacom obmedzení. To si mnohí z Vás pamätajú.

So súčasnou legislatívou však prišla zmena, ktorá nám túto informáciu neumožňuje ďalej používať. Pri výrobkoch, ktoré lepok obsahujú nájdete teraz upozornenie na tento alergén bez ohľadu na jeho množstvo, nech sa jedná o odporúčanú dávku tabliet, porciu jedla... Nejedná sa teda o novú či upravenú receptúru, ale o legislatívnu zmenu (nariadenie 1169/2011) , v značení doplnkov stravy a potravín všeobecne.

S Pangaminom môžem aj variť.

Pre teplú aj studenú kuchyňu sú ideálne Pangamin kulinárske pivovarské kvasnice. Ideálne do müsli, nátierok, krémov, polievok aj omáčok ... Ich využitie je široké a záleží len na fantázii kuchára. Pri výrobku je na stránkach aj odkaz na recepty, ktoré môžu poslúžiť ako prvá inšpirácia… Pre zachovanie všetkých dôležitých látok neodporúčame, aby výrobok prešiel varom. Dochucujte až uvarené jedlá!

Zaujímavosť : U nás je na stole v reštaurácii tradične prítomná soľ a korenie, v Japonsku to sú sójová omáčka a sušené kvasnice. S Pangaminom môžem aj variť. Áno, je to možné! Odporúčanou možnosťou je vytvoriť objednávku na e-shope, zvoliť platbu v hotovosti a ako dopravu osobný odber. V takom prípade všetok tovar, čo máte v objednávke, budete mať pohromade pripravený a po vyskúšaní zaplatíte iba tie kusy, ktoré naozaj chcete.

Je možné vitamín D získať zo solária?

Tak potrebný vitamín D vzniká z provitamínu vitamínu D prirodzenou cestou vplyvom slnečného žiarenia. Avšak len z určitého spektra ultrafialového žiarenia, a to je dôležité, pretože nie každé solárium také spektrum má. Mnohí z nás si spomenú na babičkino: Kam chodí slnko, nechodí lekár. To svedčí o tom, že už naši predkovia si boli vedomí toho, aký dôležitý je pobyt na slnku, hoci to nevedeli vedecky vysvetliť. My už áno a nič sa na dôležitosti tejto skutočnosti nezmenilo. Naopak! Trávime veľa času v kanceláriách, výrobných halách, autách, doma pri televízii, počítače a doba pobytu na slnku sa stále skracuje. Neprispieva ani skutočnosť, že sa pred slnečným žiarením chránime krémy s UV faktorom, aby sme sa „nespálili“, pretože naša pokožka nie je na pobyt vonku zvyknutá. Je to taký príslovečný „začarovaný kruh“. Pri výbere solária si starostlivo vyberajte , od jesene do začiatku leta môžete zvoliť kvalitný doplnok stravy s vitamínom D a predovšetkým dbajte na pobyt vonku na slnku, postupne pokožku na jeho žiarenie pripravujte a myslite na to, že všetkého príliš škodí. Chránením sa pred slnkom oblečením, krémami s vysokým UV faktorom alebo pobytom v miestnosti vitamín D nezískate. Na druhú stranu môže byť prehnaná expozícia UV žiarením príčinou rakoviny kože. „Naša babička“ by určite spomenula používanie sedliackeho rozumu...

Výrobky Pangamin lze libovolně kombinovat. 

Výrobky Pangamin na bázi pivovarských kvasnic lze bez obav kombinovat a užívat třeba 2 různé současně. Například, když užíváte pravidelně Pangamin klasik nebo Pangamin bifi, bifi plus, Pangamin přírodní B komplex či jiné a rozhodnete se, že chcete podstoupit jarní detoxikaci, můžete souběžně s nimi užívat i Pangamin ostropestřec.

Vzhledem k přirozené povaze surovin a jejich množství ve výrobcích se nemusíte obávat vedlejších účinků nebo předávkování. V případě přípravků s vysokým obsahem stejných vitamínů (Pangamin imunita a Pangamin B12 nebo Pangamin B12 a Pangamin přírodní B komplex), však není vhodné konzumovat celou doporučenou denní dávku od každého, ale je dobré si dávkování upravit/nakombinovat.

I zde platí „všeho s mírou a s rozumem“. Nabídka výrobků je natolik široká, že si každý může vybrat jen jeden na konkrétní účel a kombinovat užívání dvou či více produktů zároveň je zbytečné, ne však vyloučené.

Som po Covide. Pomôžu mi doplnky stravy dať sa opäť „dohromady“?

Covid - slovo, ktoré nás sprevádza už dva roky doslova na každom kroku, pri každej príležitosti, slovo, ktoré sa skloňuje vo všetkých pádoch a ktoré vzbudzuje obavy. V súvislosti so skutočnosťou, že pribúda osôb, ktoré toto ochorenie prekonalo, sa stále viac rieši postcovidová rekonvalescencia as ňou súvisiace zdravotné problémy.
Veľmi častými následkami sú kašeľ a dýchavičnosť. Spolu s nimi obsadzuje pomyselné prvé priečky nepríjemných následkov únava. Tá často zaskočí aj fyzicky aktívnych ľudí či športovcov a tvoja aj dlhé týždne. Lekári sa zhodujú v tom, že návrat k normálu chce značnú dávku trpezlivosti a motiváciu, ktorá nedovolí sa tomu poddať. Okrem dostatku spánku sa v rámci rekonvalescencie odporúčajú vitamíny skupiny B, vitamín D a vitamín C, zinok a selén. Samozrejmosťou by mal byť dostatok ovocia a zeleniny a podľa možností postupné navyšovanie fyzickej záťaže.
Každé telo je iné, bude mať iné prejavy a bude potrebovať špecifickú starostlivosť. Každý z nás je iný a bude teda vnímať ako užitočné niečo iné. Pre každého ale platí, že popri kondícii telesnej schránky je dôležité aj naše psychické rozpoloženie a pozitívna myseľ. A s tým nám pomôžu práve spomínané vitamíny B komplexu.

Pangamin logo bílé

Ešte u nás nemáte účet?

  • ihneď získate 2 EUR pre prvý nákup
  • 5% späť z nákupu na bodové konto
  • zbierajte body za každý nákup
  • vymeňte body za zľavu
Zaregistrujte sa

Cookies

Naša spoločnosť používa súbory cookies na správne fungovanie vášho obľúbeného e-shopu, na prispôsobenie obsahu stránok vašim potrebám, na štatistické a marketingové účely. Kliknutím na tlačidlo prijímam nám udelíte súhlas ich zberom a spracovaním, a my vám poskytneme ten najlepší zážitok z nakupovania.

Vaše nastavenie súborov cookie

Tu máte možnosť prispôsobiť soubory cookie v súladu s vlastnými preferenciami a neskôr nastaviť alebo kedykoľvek vypnúť v pätičke webu.

Technické cookies sú nevyhnutné pre správne fungovanie webu a všetkých funkcií, ktoré ponúkajú.

Personalizáciu prevádzame na základe vami prehliadnutého tovaru. Ďalej potom upravujeme zobrazovaný obsah podľa toho, čo vás zaujíma.

Tieto cookies nám umožňujú meranie výkonu nášho webu a za pomoci získaných dát potom môžeme zlepšovať zážitok z nakupovania zákazníkom.

Tieto cookies sú využívané reklamnými a sociálnymi sieťami pre úpravu zobrazovaných reklám tak, aby pre vás boli zaujímavé.